February 21, 2008

"Statens formål er Frihed" - Eller; "First we take Berlin and then we take Jerusalem" (Og så op i r.... med Manhattan!)

      
  Hurra for den klassiske pianist og dirigent:
               Daniel Barenboim!!!

Hurra fordi han er den første Israelske statsborger med et Palæstinensisk ditto !
Hurra fordi han tør sige sin regering og størstedelen af Israelerne midt imod! [læs her]
Hurra fordi han med oprettelsen af et Palæstinensisk/Israelsk/Arabisk ungdomsorkester, er med til at give nogle unge, værktøjer til at rive muren ned... Både den fysiske, men så sandelig også den mentale! 

Israel har med sin koloni mentalitet formået at holde folket så effektivt adskilt, at de absolut intet ved om hinanden. Deres daglige ydmygelser og diskriminering af det Palæstinensiske folk er den kortsigtede  politik, der nu har været anvendt i over 5o år og hvad har den udrettet? 
Altså andet end; tusindvis af døde og sårede på begge sider og en "Skammens mur" som holder millioner af mennesker indespærret?
 Israel bruger sit militær til at holde det Palæstinensiske folk inde/ude/nede og der er tvungen militærpligt for alle unge Israelere.   - Når de som 18-20 årige (!) igennem to/tre år, har brugt og misbrugt deres magt og overherredømme, hvordan kan man så forvente at de med eet,  radikalt vil ændre mentalitet og begynde at se på deres naboer som ligemænd og kvinder?
Kun meget små børn insisterer på, at gentage den samme handling med forventningen om et nyt resultat - hver gang!

derfor kipper jeg idag for Israeleren og Palæstinenseren Barenboim, som bruger sin internationale stemme til at rive murene ned... !

No comments: