February 26, 2008

Katastrofer og lyksalighed.....


What's up med National Geographic's kampagne mod flyrejser? Nu har de i månedsvis kørt "Berømte flystyrt", "Crash-tests", "Sekunder før katastofen" etc. Udsendelser med minutiøs gennemgang af div ulykker, gerne med "re-enactments! - med et utal af  b-skuepillere, som får smør på brødet, ved at uhe, åhe og Tivoli-skrige sig igennem 50 min. tv.film optaget med håndholdt kamera...!?!  Hvad er de ude på ? At vi alle skal ha' flyskræk og tygge på valium i stedet for de sædvanlige bolcher? - Bliver de sponse't af medicinalfirma ? Forsikringsselskaber?
(Bare vent til de får filmatiseret den her: Co-pilot døde i luften!)


                                                                            ~*~ *~*~

Jeg holder ellers meget af National Geographic ! -
Siden jeg som barn, var med på ødegård.  -Når kedsomheden blev næsten mortal, sneg jeg mig over til vores nærmeste nabo; Svenn.
 Han boede alene på fædrene gård, med store lyse rum, der stod som for hundrede år siden. Moderens store trævæv og de gamle almue møbler... Alt dækket af plastic i tyste, aflukkede værelser.
 Men i Svenn's stue var der liv. Langs alle vægge i en halvmeters højde, lå Svenn's absolut eneste luxus: Mange års abonnement af "National Geographic Magazine" i ubrudt rækkefølge siden 1949- Han kunne ikke læse engelsk, men så på billeder... og det forenede os i små, private øjeblikke:
 En gammel skovhugger og en 8-9 årig pige; som på milde sommereftermiddage i Skåne, sammen sad og kiggede på storslåede billeder af Arizonas røde klippeformationer.   

                                                                                                                                                                                                                          

No comments: