April 27, 2008

Keep 'em down!


De er godt nok mystiske i Østrig; En mand har holdt sin datter & hendes børn indespærret i 24 år? I 2006 var det den unge pige, som var holdt indespærret i 8 år, men hun havde da forældre, som ledte efter hende- det kan man vel ikke just sige om det stakkels menneske, som netop er blevet "sat fri"- Igen, er det ikke stort politiarbejde, som har fundet frem til de indespærrede, men tilfældighedernes spil, som gjorde arbejdet for etaten... Det må da rejse nogle spørgsmål? [Det er ikke verdens bedste skrivearbejde, notitsen i Pol. idag, men det er hvad vi har om dén sag...]

I hele taget er der altid ret stille omkring det lille bjergland, rent mediemæssigt! De danske medier er helt oppe og flyve over Robert Mugabes 'ikkevalg' og har været det i månedsvis, med indgående rapporter og interviews med alle implicerede, næsten dagligt... Ikke et ondt ord om det, men med alle de verdensnyheder som kommer væltende ind, undrer valget af de nyheder der bliver bragt.... Andre steder i Afrika og Asien, spiser de mudderkager pga manglende korn, investorer investerer kynisk i kornet, som så giver udslag i tårnhøje priser, regeringer har givet tilskud til at dyrke biobrændsel istedet for traditionelle kornsorter etc etc. Men det hører vi mindre om. Darfour tragedien foregår stadig, men de har heller ikke den helt store årvågenhed.... Heller ikke; Tibet, Congo, Myanmar, Mexico, osv. -  desværre....

Østrig har åbenbart en brist, der frembringer fremmedfjendske, sindsyge og kontrollerende mænd/kvinder og må da derfor have en "nyhedshistorie", der er værd at bringe - bare en gang imellem? Men jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har hørt om landet, ikke siden 2006 hvor Natacha Kampusch slap fri uden hjælp. - Og så rejser spørgsmålet sig; Hvor mange kældre/lofter i dét land har beboere, som bare venter på friheden ? 

Ps: - Det giver udtrykket; "Helt nede i kulkælderen" en hel ny mening, tragisk nok !

UPDATE: Her er så det sidste nye fra dén historie- 1. Tanke; Man må undres over det østrigs politis opdager evner? Den anden tanke er hvor forfærdeligt de mennesker må ha' det - Moderen bliver vel aldrig til et helt menneske igen, selv om hun så får terapi fra nu af og til dommedag - hvis ikke at dommedag er en allerede [ for hende] passeret dato...! Den 3. tanke; Er at det må sgu da være en temmelig distanceret familie, når ingen spørger sig selv hvor de blev af - At mandens/faderens kone aldrig har set efter hvad der sker nede i hendes egen kælder???

Ja, man fyldes af undren over menneskets evne for ondskab og vores egen umættelige interesse for andres tragedier! Læs iøvrigt den kontroversielle psykolog; Phillip Zambardo's eksperiment; "The Stanford prison experiment" om den latente ondskab i os alle - eller se interviewet med Zambardo på BBC Hardtalk der kører i øjeblikket - Ret spændende og oplysende!

No comments: