March 11, 2008

"After such knowledge, what forgiveness ?" - T. S. Eliot. #1 !!UPDATED!!
 Posted 9.3'08;
Hvor er der mange måder at skrive på; Som før sagt; et voldsomt inspireret interview m/Thomas Blachman i Politiken af Nils Thorsen og så den lakoniske afliring af nyheds telegrammer af Elisabeth Astrup, (findes telegrammer stadigvæk?) i samme avis.
 
Læste om  Tibetanernes planlagte "lange march" hvor der f.eks står "at Tibetanerne mener, at Tibet bliver holdt i et jerngreb af  Kina - Øh, men er det ikke en veldokumenteret sandhed ? At der daglig sker overgreb, som voldtægt af nonner, fængsel og torturerede fanger i tusindtal! 
 At så netop begrebet "Den lange march" har en historisk betydning for Kina, står der heller intet om- at det faktisk er en finurlig hån mod de hårdhændede, kyniske og menneskerets foragtende kinesere, hvordan Mao i 1934-35 vandrede med 100.00 mennesker på sin "Lange March" [ca. 8000 overlevede turen!] og dermed banede vej til magten.

Er det ikke for nemt og en anelse ansvarsløst? At udsende et sådant venstrehånds arbejde, uden forudgående research eller baggrundsviden ? Nu hvor OL i Kina er lige rundt hjørnet og debatten om; Hvem, som har moralske cojones store nok til,
 at turde sige fra - er startet !
[Resten af indlægget er sløjfet af selvcensuren ]

OBS !! - Update d.11.3.'08: Det er ikke sjovt, meeeen disse nyheder; her og her 
er faktisk præcis hvad jeg skrev ⇑ for et par dage siden!!!! 

Altså;
Munke tilbageholdt af de kinesiske myndigheder, demonstranter slået ned med stokke - Jeg ved godt at ordet; "Demonstrant" ofte forbindes med bål og brand i gaderne - måske især efter Jagtvej 69! Men det her er altså Budistiske demonstranter! Og som i Burma for nogle måneder siden, er det munkene som går forrest ! Men modsat Burmas generaler, som dog rystede en anelse i buksen, da de forudså, at deres kommende reinkarnationer begyndte at være i fare, har Kinas besættelsesmagt erklæret Tibet's religiøse ledere i sædeleshed og buddister - 99% af indbyggerne- i almindelighed, som værende fjender af staten og til fare for samme.

Det er tankevækkende at den 'globale landsby' har valgt, at lade glemslens slør lægge sig over dem på den anden siden af hækken! Dette på trods af, at både Burma [Aung San Suu Kyi] og Tibet [Dalai Lama] har stærke og karismatiske åndelige ledere, som begge har modtaget Nobels fredspris!
 Stadig lever begges landes befolkning i yderste armod, hvor politiske forfølgelser er en del af hverdagen.

I Burma og Kina har det internationale samfund stadig enorme økonomiske interesser og Kina har som OL vært, fået det endelige skulderklap der sku' til, for at de uhindret kan fortsætte med daglige brud på menneskerettighederne ! 
Så med fare for at gentage mig selv; 
 Hvem har de moralske cojones - store nok -  til at turde sige fra ? 


Her er link til "The government of Tibet in exile" officielle hjemmeside!


No comments: